24 Ağustos 2021 Salı

Türkiye'nin en iyi iç mimarlık şirketi

 Bir mimarlık eserini diğer inşa edilmiş yapılardan Türkiye'nin en iyi iç mimarlık şirketi özellikler, eserin genel olarak insan tarafından kullanılmaya uygunluğu ve bunun belirli insan faaliyetlerine uyarlanabilirliği, eserin inşasının istikrarı ve kalıcılığı ve deneyim ve fikirlerin biçimi aracılığıyla iletişimidir. Bütün bu koşullar mimaride karşılanmalıdır. İkincisi sabittir, birinci ve üçüncü ise binaların sosyal işlevine göre göreceli öneme sahiptir. İşlev, bir fabrikada olduğu gibi esas olarak faydacı ise, iletişim daha az önemlidir. Eğer bu işlev esas olarak anıtsal bir mezarda olduğu gibi etkileyici ise, o zaman fayda küçük bir sorundur. Kiliseler ve belediye binaları gibi bazı binalarda, fayda ve iletişim eşit derecede önemli olabilir.


Başlıca mimari girişimler manastırların ve katedrallerin binalarıydı. MS 900'den bu yana, hem din adamlarının hem de mimarlık hareketleri, Avrupa çapında mimari bilgi taşıdı ve Pan-Avrupa Romanesk ve Gotik tarzlarına yol açtı.

Modern mimari ilk kez uygulandığında, ahlaki, felsefi ve estetik temelleri olan avangard bir hareketti. Birinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra, öncü modernist mimarlar, orta ve işçi sınıflarının ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan yeni bir savaş sonrası sosyal ve ekonomik düzene uygun tamamen yeni bir stil geliştirmeye çalıştılar. Hızla azalan aristokrat düzene hizmet eden tarihi tarzların akademik arıtılmasının mimari uygulamasını reddettiler. 

Modernist mimarların yaklaşımı, binaları saf biçimlere indirgemek, tarihsel referansları ve süslemeyi işlevsel detaylar iç mimarlık kaldırmaktı. Binalar, dekoratif formların arkasına saklanmak yerine çelik kirişleri ve beton yüzeyleri açığa çıkararak fonksiyonel ve yapısal elemanlarını sergilediler. Frank Lloyd Wright gibi mimarlar, formun çevresi ve amacı ile tanımlandığı organik mimariyi, insan yerleşimi ile doğal dünya arasındaki uyumu teşvik etmek amacıyla robie House ve Fallingwater olmak üzere en iyi örneklerle geliştirdiler.

Asya'nın birçok yerinde, en görkemli evler bile son zamanlara kadar çoğunlukla ahşap kullanan nispeten hafif yapılardı ve çok en iyi iç mimarlık sayıda büyük yaş hayatta kaldı. Budizm, muhtemelen çok iyi korunmuş Kaya mimarisi olarak başlayan taş ve tuğla dini yapılara geçişle ilişkiliydi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder